Доступність посилання

ТОП новини

Ґроссі: вибухи біля Хмельницької АЕС свідчать про нестабільність ядерної безпеки в Україні


Раніше сьогодні повідомлялося, що війська РФ уночі завдали, зокрема, удару по об’єкту критичної інфраструктури на Хмельниччині
Раніше сьогодні повідомлялося, що війська РФ уночі завдали, зокрема, удару по об’єкту критичної інфраструктури на Хмельниччині

Вибухи біля Хмельницької атомної електростанції не перешкоджали її діяльності, проте сама атака вказує на загрозу ядерній безпеці – про це повідомив генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Ґроссі 25 жовтня.

Як заявляє МАГАТЕ, його експерти, які були присутні на станції, повідомили про повітряну тривогу близько 1:26 вночі, після чого пролунали два гучних вибухи. Згодом їм стало відомо, що в п’яти і 20 кілометрах від станції збили безпілотники.

«Цей інцидент ще раз підкреслює надзвичайно нестабільну ситуацію з ядерною безпекою в Україні, яка триватиме, поки триватиме ця трагічна війна. Той факт, що численні вікна на місці були зруйновані, показує, наскільки це було близько. Наступного разу нам може не так пощастити. Удару по атомній електростанції слід уникати будь-якою ціною», – заявив він.

Читайте також: Зеленський про удар Росії по Хмельницькій АЕС: «санкції потребують розширення»

За висновками агентства, дрони напряму не пошкодили станцію, а вибухи не вплинули на її роботу.

Експерти агентства згодом оглянули розбиті вікна на станції. Весь обсяг пошкоджень наразі оцінює команда МАГАТЕ.

Раніше сьогодні повідомлялося, що війська РФ уночі завдали, зокрема, удару по об’єкту критичної інфраструктури на Хмельниччині. За даними Міненерго, через атаку по території неподалік Хмельницької АЕС пошкоджено вікна в двох корпусах. Частина споживачів на Хмельниччині через обстріл залишилася без світла.

У ніч на 25 жовтня Росія атакувала Україну 11 безпілотниками, усі збили. Протиповітряна оборона працювала в Черкаській, Херсонській, Полтавській, Житомирській, Хмельницькій та Миколаївській областях.

Форум

XS
SM
MD
LG