Доступність посилання

ТОП новини

Гройсман заявив, що підтримка МВФ і Світового банку дозволить Україні «впевнено пройти 2019 рік»


Гройсман запевнив, що Україна має збалансований бюджет на наступний рік
Гройсман запевнив, що Україна має збалансований бюджет на наступний рік

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман привітав рішення Ради директорів Міжнародного валютного фонду про запуск нової програми співробітництва з Україною обсягом 3,9 мільярдів доларів і рішення Ради Світового банку про надання гарантій на підтримку державної політики в 750 мільйонів доларів.

«Це важлива підтримка для нас, адже вона дозволяє фінансово впевнено пройти 2019 рік – піковий з огляду на обсяг запланованих боргових виплат», – зазначив очільник уряду.

Він додав, що за останні роки вдалося стабілізувати економічну ситуацію.

«Вже 11 кварталів поспіль маємо економічне зростання. На 2019 рік маємо збалансований бюджет і фундамент для переходу на трирічне бюджетне планування. Співпраця з міжнародними партнерами дає можливість спокійно пройти наступний рік і продовжувати реформи», – підкреслив прем’єр.

18 грудня посол України у США Валерій Чалий повідомив, що у штаб-квартирі Міжнародного валютного фонду (МВФ) у Вашингтоні затвердили виділення Україні фінансової підтримки для продовження реалізації важливих реформ.

Раніше цього ж дня Рада директорів Світового банку вирішила надати Україні фінансові гарантії на 750 мільйонів доларів, повідомив президент України Петро Порошенко у Facebook.

У жовтні Міжнародний валютний фонд на рівні уповноваженого персоналу погодив з українською владою нову програму резервної підтримки замість чинної програми розширеного фінансування.

Ціна на газ і співпраця з МВФ. Чого надалі очікувати українцям?
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:25:22 0:00

Обсяг нової програми – 3,9 мільярда доларів. Згідно з повідомленням, вона має стати основою для економічної політики уряду в 2019 році – передбачається, що ця політика буде зосереджена на зниженні інфляції та реформах оподаткування, фінансового і енергетичного секторів.

Визначення stand-by означає, що Україна отримує гарантію на цю суму і може за потреби отримати її повністю або частково протягом терміну дії угоди та за умови дотримання її положень. Після закінчення терміну дії угоди невикористаний залишок кредиту повертається фонду.

XS
SM
MD
LG