Доступність посилання

ТОП новини

Генеральний секретар ООН назвав «абсолютно неприйнятним» спалах насильства в М’янмі


За два дні після найкривавішого дня з часу захоплення влади в країні тисячі людей знову вийшли на вулиці міст і селищ
За два дні після найкривавішого дня з часу захоплення влади в країні тисячі людей знову вийшли на вулиці міст і селищ

Генеральний секретар Організації Об’єднаних Націй Антоніо Гутерріш 29 березня закликав до спільних міжнародних дій з метою тиску на військову хунту М’янми після «абсолютно неприпустимих» вбивств понад сотні протестувальників на вихідних.

Раніше цього ж дня стало відомо про вбивство чоловіка силовиками в місті Рангун.

29 березня, за два дні після найкривавішого дня з часу захоплення влади в країні, тисячі людей знову вийшли на вулиці міст і селищ.

«Абсолютно неприпустимо бачити насильство над людьми на таких високих рівнях, стільки вбитих і таку вперту відмову прийняти необхідність звільнення всіх політичних в’язнів і змусити країну повернутися до серйозного демократичного переходу», – сказав Гутерріш на пресконференції.

Антоніу Гутерріш
Антоніу Гутерріш

Він закликав міжнародну спільноту до більшого тиску для того, щоб «змінити ситуацію».

За даними адвокатської групи «Асоціація допомоги політичним в’язням», після перевороту 1 лютого у М’янмі загинули майже 460 мирних жителів. Лише 27 березня було зареєстровано понад 100 смертей, у тому числі кілька дітей та підлітків.

Понад 2600 людей було заарештовано в результаті жорстокого придушення протестів на повернення до демократії в країні, також відомій як М’янма.

Крім того, гірській східній М’янмі на вихідних почалися сутички між військовими та Армією національного визволення Карен, яка бореться за більшу автономію етносу карен.

XS
SM
MD
LG