Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб повідомляє про 18 бойових зіткнень на основних напрямках на Донбасі


Речник Східного угруповання Сил оборони Сергій Череватий напередодні констатував деяке зменшення кількості атак у районі Бахмута
Речник Східного угруповання Сил оборони Сергій Череватий напередодні констатував деяке зменшення кількості атак у районі Бахмута

Російські війська продовжують зосереджувати основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках на сході України, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України у вечірньому зведенні 26 травня.

«Загалом, відбулось 18 бойових зіткнень на зазначених ділянках фронту», – повідомляє командування.

Штаб повідомляє про «безуспішні наступальні дії» армії Росії в районі Масютівки на Куп’янському напрямку, біля Білогорівки на Лиманському напрямку та в напрямку Предтечиного – на Бахмутському. Водночас на Авдіївському напрямку командування не фіксує наступальних дій російських військ.

Читайте також: Ексвʼязень «Ізоляції» Асєєв пропонує «прецедент Ейхмана» для переслідування воєнних злочинців

Штаб також повідомляє про прибуття кількох десятків російських військових до окупованої Новопетриківки на Донеччині для так званих «контрдиверсійних заходів»:

«Загарбники обшукують приватні будинки, вилучають мобільні пристрої, незаконно заволодівають транспортними засобами місцевих жителів. А по великому рахунку – просто грабують громадян».

Читайте також: Атака військ РФ по Дніпру: знову зросла кількість постраждалих, троє людей не виходять на зв’язок

Штаб звітує про вісім авіаційних ударів по місцях зосередження російських військ і техніки, а також про кілька ударів ракетних військ і артилерії ЗСУ по пунктах управління, місцях зосередження озброєння та військової техніки російської армії.

Речник Східного угруповання Сил оборони Сергій Череватий напередодні констатував деяке зменшення кількості атак у районі Бахмута.

XS
SM
MD
LG