Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб ЗСУ: російські війська «активно застосовують» авіацію та FPV-дрони на фронті


Український військовий на позиції поблизу Мар’їнки, грудень 2023 року
Український військовий на позиції поблизу Мар’їнки, грудень 2023 року

Протягом поточної доби на фронті відбулося 27 бойових зіткнень, заявляє Генеральний штаб Збройних сил України увечері 6 січня.

«Ворог активно застосовує оперативно-тактичну авіацію та квадрокоптери типу FPV, проводить штурмові дії за підтримки бронетехніки. Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною», – йдеться в зведенні.

Зокрема, Сили оборони відбили три атаки російських військ на Куп’янському напрямку, ще одну – біля Кліщіївки на Бахмутському.

На Лиманському та Шахтарському напрямках командування не фіксувало наступальних дій російської армії.

Читайте також: Країна-виробник – Північна Корея? У Харкові визначають тип ракети, якою росіяни обстріляли Харків

«На Авдіївському напрямку, нашими захисниками відбито 5 атак ворога в районах Новобахмутівки, Степового, Авдіївки та ще 9 атак в районах Первомайського та Невельського Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, безуспішно намагався покращити тактичне положення», – заявляє штаб.

Також сили РФ за підтримки авіації п’ять разів намагалися прорвати оборону українських військ біля Мар’їнки та Новомихайлівки. Ще дві атаки ЗСУ відбили біля Роботиного та південніше Новодарівки.

«Ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом доби противник здійснив 18 безуспішних штурмових дій на позиції наших військ, але українські воїни й надалі утримують зайняті позиції та завдають противнику значних втрат», – заявляє Генштаб.

Читайте також: Наступ чи активна оборона? Микола Бєлєсков про воєнну кампанію України-2024 та головні загрози

Командування звітує про 19 ударів авіації по місцях зосередження російських військ і техніки. Також ракетні війська, за зведенням, уразили російські пункт управління, склад боєприпасів та кілька одиниць військової техніки.

За оцінкою розвідки Великої Британії, раніше російська тактична авіація відігравала «ключову роль» на півдні України, зокрема, під час атак на український плацдарм на східному березі Дніпра. Проте збиття російських військових літаків «унеможливило наступальні дії росіян на цьому напрямку».

Форум

XS
SM
MD
LG