Доступність посилання

ТОП новини

РФ нарощує угруповання біля кордонів Чернігівської та Сумської областей – Генштаб


Російська армія нарощує угруповання біля кордонів Чернігівської та Сумської областей, кажуть у Генштабі ЗСУ
Російська армія нарощує угруповання біля кордонів Чернігівської та Сумської областей, кажуть у Генштабі ЗСУ

Російська армія нарощує угруповання біля кордонів Чернігівської та Сумської областей, йдеться у повідомленні тимчасово виконуючого обов’язки заступника начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ, полковника Ігор Прохоренко під час брифінгу

«Що стосується Сумського напрямку, там на сьогодні обстановка стабільна, контрольована, в прикордонних районах РФ утримує відповідне угруповання військ, яке проводить сковуючі дії, з метою недопущення перекидання наших підрозділів на інші загрозливі напрямки», – сказав Прохоренко.

За його словами, «Росія проводить дії, спрямовані на нарощування свого угруповання на межі з Чернігівською та решти прикордоння Сумської області».

«Кожен день там противник наносить авіаційні, артилерійські удари по позиціях наших військ та цивільній інфраструктурі, застосовує БПЛА типу «Шахед», – розповів Прохоренко.

Він додав, що «на інших напрямках обстановка стабільна, різких змін немає».

Російські сили зранку 10 травня розпочали наступальні дії в Харківській області уздовж українсько-російського кордону. Їм вдалося захопити кілька сіл, нині тривають бої за Вовчанськ, місто з довоєнним населенням майже 17 тисяч людей.

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський 23 травня зазначив, що на Харківщині сили РФ після «незначних успіхів» під час наступальних дій «повністю зав’язли у вуличних боях за Вовчанськ».

Після засідання Ставки головнокомандувача президент Володимир Зеленський заявив, що намір російських військ – відтягнути Збройні сили України на північ, щоб просунутися на сході. За його словами, ЗСУ знають, як відповідати на ці плани російської армії.

Раніше Сирський повідомляв, що війська РФ розширили зону активних бойових дій майже на 70 кілометрів, намагаючись примусити Україну задіяти додаткову кількість бригад зі складу резерву.

Форум

XS
SM
MD
LG