Доступність посилання

ТОП новини

Кількість зіткнень від початку доби зросла до 71 – Генштаб про ситуацію на фронті


Український військовий на Донеччині, 21 травня 2024 року
Український військовий на Донеччині, 21 травня 2024 року

Від початку доби на фронті кількість бойових зіткнень збільшилася до 71, ситуація вздовж всієї лінії зіткнення залишається складною, але контрольованою Силами оборони України, заявив у своєму зведенні станом на день 25 травня український Генштаб.

«На Харківському напрямку російські загарбники сьогодні вже 10 разів здійснювали штурмові дії з метою захоплення наших оборонних рубежів. Бої досі тривають поблизу Вовчанська, Тихого, Стариці й Нескучного… На Куп’янському напрямку агресор наростив кількість штурмових дій до 11. Активно застосовує авіацію. Так, в районі Стальмахівки було скинуто чотири КАБи та ще один по місту Куп’янськ. Поблизу Райгородки ворог наносить ураження некерованими авіаційними ракетами. На деяких ділянках українські захисники проводять активні дії у відповідь», – йдеться в повідомленні.

Два боєзіткнення ще тривають на Сіверському напрямку, одне – на Лиманському, зазначили у Генштабі.

«На Краматорському напрямку окупанти наростили кількість штурмових дій до семи. Окрім Кліщіївки, ворог намагався прорвати нашу оборону біля Нового, Іванівського та Андріївки. Сили оборони рішуче тримають рубежі. Гарячою залишається обстановка на Покровському напрямку. Тут кількість боєзіткнень зросла до 18. Додалися ворожі штурми в районах Уманського та Водяного. 12 атак агресора українські воїни успішно відбили, ще шість тривають», – повідомили у командуванні.

На Курахівському напрямку, за даними Генштабу, триває ще два боєзіткнення.

«На Придніпровському напрямку, на плацдармах на лівому березі Дніпра, зазнали невдачі п’ять спроб ворога відтіснити наші підрозділи в районі Кринок. На решті напрямків обстановка суттєвих змін не зазнала», – йдеться у зведенні.

24 травня у Генштабі повідомили, що українські війська зупинили сили РФ на півночі Харківщини, також «плануються та проводяться Силами оборони наступальні штурмові дії щодо відновлення втраченого положення».

Також президент Володимир Зеленський під час вечірнього відеозвернення заявив, що українським військовим «вдалося взяти під бойовий контроль територію прикордоння, куди зайшли російські окупанти».

Форум

XS
SM
MD
LG