Доступність посилання

ТОП новини

ОК «Південь» повідомляє про ознаки підготовки військ РФ до чергового «жесту доброї волі»


Російські війська покидають Херсон, листопад 2022 року
Російські війська покидають Херсон, листопад 2022 року

Російські війська на окупованій частині Херсонщини готуються до чергового «жесту доброї волі», заявляє керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

«Ми спостерігаємо в них активну оборонну діяльність на лівому березі. Вони зайняті і інженерним облаштуванням рубежів оборони, і намагаються мінувати ділянки, які можуть бути для них десантно небезпечними. Майже все узбережжя намагаються вкрити мінами. Це, як кажуть херсонщі на правому березі, народна прикмета – вони готуються до чергового «жесту». Те, що вони спакували намародерене майно, повідправляли. Запаслися цивільним одягом і зараз проводять такі дії – це свідчить про те, що вони готуються», – сказала вона в ефірі національного телемарафону.

Раніше Гуменюк зауважила, що російські війська починали мінування територій перед тим, як українські сили деокупували правий берег Херсонщини.

Раніше у Росії «жестом доброї волі» називали те, що після вогневих ударів по окупованому Зміїному російські війська покинули острів. Цю фразу в Україні почали використовувати для означення відступу російських сил.

Українські військові деокупували правобережну частину Херсонської області впродовж літа-осені 2022 року. Обласний центр був звільнений 11 листопада 2022 року. Майже одразу після цього російські війська розпочали артилерійські обстріли Херсону та підконтрольних українському уряду районів області

XS
SM
MD
LG