Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Японії виніс вироки в справі про втечу ексголови Nissan


Карлос Гон, який очолював Nissan майже два десятиліття, був заарештований в листопаді 2018 року. Згодом він втік до Лівану, який не має договору про екстрадицію з Японією
Карлос Гон, який очолював Nissan майже два десятиліття, був заарештований в листопаді 2018 року. Згодом він втік до Лівану, який не має договору про екстрадицію з Японією

Суд у Токіо 19 липня виніс вироки батькові та сину за причетність до втечі ексголови правління компанії Nissan Карлоса Гона до Лівану в 2019 році.

Колишнього службовця сил спеціального призначення Майкла Тейлора засудили до двох років тюрми, його сина Пітера – до року та вісьмох місяців.

Ще один підозрюваний в причетності до оборудки чоловік, Джордж-Антуан Заєк, досі в розшуку.

Тейлорів заарештували в Сполучених Штатах торік. Вони провели 10 місяців під вартою в очікуванні екстрадиції до Японії. 22 березня їм висунули офіційне звинувачення в сприянні злочинній втечі.

Читайте також: Латвія відмовилася видавати Білорусі Валерія Цепкала

Пітер Тейлор звинувачується в тому, що допоміг батькові, за що, за даними влади, їм обом заплатили щонайменше 1,3 мільйона доларів.

Батько та син визнали провину та розкаялися у скоєному.

Карлос Гон, який очолював Nissan майже два десятиліття, був заарештований в листопаді 2018 року, а пізніше йому висунули звинувачення в заниженні розміру його компенсації і зловживанні довірою. Nissan є частиною автомобільної групи Renault-Nissan-Mitsubishi з 1999 року.

Гон, який стверджує, що він не винен, вийшов під заставу і втік до Лівану в грудні 2019 року в очікуванні судового засідання. Японія оголосила його в розшук через Інтерпол, але у Лівану немає договору про екстрадицію з Японією. Підприємець, окрім французького, має також ліванський паспорт.

Читайте також: Ердоган зізнався: це турецькі спецслужби викрали керівника мережі шкіл «Сапата» Орхана Інанді у Бішкеку

Повідомляється, що Майкл Тейлор і ще одна людина сховали Гона у великому чорному ящику, імовірно, для аудіообладнання, і був завантажений в приватний літак, який доставив його в Туреччину, а звідти – до Лівану.

Колишній виконавчий директор Nissan Ґреґ Келлі зараз у суді за звинуваченнями у підробці звітів із безпеки щодо компенсацій Гона. Його заарештували тоді ж, коли й ексголову компанії.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG