Доступність посилання

ТОП новини

США підтримують південнокорейського кандидата на посаду голови Інтерполу – Помпео


Кім Джон Ян на даний час виконує обов’язки президента Інтерполу
Кім Джон Ян на даний час виконує обов’язки президента Інтерполу

Держсекретар США Майк Помпео заявляє, що Вашингтон підтримує Кім Джон Яна, південнокорейського кандидата на посаду президента Інтерполу.

«Ми закликаємо всі країни й організації, що входять до складу Інтерполу і дотримуються принципу верховенства права, обрати надійного лідера, що відображає один із найважливіших правоохоронних органів світу. Ми віримо, що пан Кім буде саме таким», – цитує Помпео агенція Reuters.

Кім на даний час виконує обов’язки президента Інтерполу. Ця посада виявилася вакантною після несподіваного зникнення і подальшої відставки колишнього президента Інтерполу Мен Хунвея. Його затримали в Китаї за звинуваченням у корупції.

Раніше свою підтримку кандидатури Кім Джон Яна висловила Велика Британія.

21 листопада мають відбутися вибори нового президента Інтерполу.

Один із претендентів – висуванець Росії Олександр Прокопчук від 2006 до 2011 року був заступником начальника Національного центрального бюро Інтерполу МВС Росії, а потім очолив цю організацію. У 2016 році генерал-майор став віце-президентом Інтерполу.

Проти обрання російського представника керівником Інтерполу виступили Українська Гельсінська спілка, Меджліс кримськотатарського народу, Конгрес українців Канади.

У МВС України заявили, що Україна може зупинити членство в Інтерполі, якщо президентом організації оберуть представника Росії. Схожу заяву зробила Литва.

Інтерпол – міжнародна правоохоронна організація зі штаб-квартирою у французькому Ліоні, країни-учасники якої можуть допомагати партнерам затримувати підозрюваних на своїй території.

Більше цікавих новин, які не потрапили на сайт, – у Telegram-каналі Радіо Свобода. Долучайтеся!​

XS
SM
MD
LG