Доступність посилання

ТОП новини

МВС Британії: Інтерпол має очолити представник країни, яка поважає права людини


Один із претендентів на посаду президента Інтерполу – росіянин Олександр Прокопчук
Один із претендентів на посаду президента Інтерполу – росіянин Олександр Прокопчук

Міністр внутрішніх справ Великої Британії Саджид Джавід заявляє, що новим керівником Міжнародної організації кримінальної поліції (Інтерполу) має стати представник країни, яка дотримується міжнародних правил і поважає права людини.

«Для надійності Інтерполу важливо, щоб його наступний президент був із країни, яка дотримується міжнародних правил і норм і поважає права людини. Виконувач обов’язків президента Кім Джон Ян має повну підтримку Великої Британії», – написав Джавід у Twitter.

21 листопада відбудуться вибори нового керівника Інтерполу. Попередній керівник Мен Хунвей подав у відставку після того, як у вересні його затримала влада Китаю за підозрою в можливих корупційних діях.

Один із претендентів – висуванець Росії Олександр Прокопчук від 2006 до 2011 року був заступником начальника Національного центрального бюро Інтерполу МВС Росії, а потім очолив цю організацію. У 2016 році генерал-майор став віце-президентом Інтерполу.

Проти обрання російського представника керівником Інтерполу виступили Українська Гельсінська спілка, Меджліс кримськотатарського народу, Конгрес українців Канади.

У МВС України заявили, що Україна може зупинити членство в Інтерполі, якщо президентом організації оберуть представника Росії. Схожу заяву зробила Литва.

Інтерпол – міжнародна правоохоронна організація зі штаб-квартирою у французькому Ліоні, країни-учасники якої можуть допомагати партнерам затримувати підозрюваних на своїй території.

Більше цікавих новин, які не потрапили на сайт, – у Telegram-каналі Радіо Свобода. Долучайтеся!​

XS
SM
MD
LG