Доступність посилання

ТОП новини

AI: щонайменше 23 дітей загинули під час розгону протестів в Ірані у листопаді


Протести в Ірані почалися 15 листопада після того, як уряд ухвалив рішення підняти ціни на пальне
Протести в Ірані почалися 15 листопада після того, як уряд ухвалив рішення підняти ціни на пальне

Щонайменше 23 дітей загинули внаслідок дій сил безпеки Ірану, коли вони розганяли антиурядові протести в листопаді, заявляє правозахисна організація Amnesty International.

У розслідуванні організації вказано, що щонайменше 22 дітей застрелили сили безпеки, «стріляючи бойовими патронами у беззбройних протестувальників і перехожих».

Згідно з оприлюдненими 4 березня даними, серед загиблих – 22 хлопців віком від 12 до 17 років, і дівчинка віку 8-12 років. Діти загинули в 13 містах у шести провінціях Ірану, що відображає «широко поширений характер кривавих репресій», йдеться в повідомленні.

Amnesty International закликала до «незалежного й об’єктивного» розслідування вбивств і покарання відповідальних.

Протести в Ірані: що там відбувається?
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:43 0:00

Amnesty International заявила, що зібрала докази з відео і фотографій, свідоцтв про смерть і поховання, даних очевидців і родичів, друзів і знайомих жертв, а також з інформації, зібраної від правозахисників і журналістів.

Протести в Ірані почалися 15 листопада після того, як уряд ухвалив рішення підняти ціни на пальне.

Згідно з даними Amnesty International, щонайменше 304 людини загинули і тисячі поранені у наступні дні, коли влада вирішила придушити протести.

За даними правозахисників, влада Ірану вибірково затримала тисячі людей, багато з яких зазнали катувань і жорстокого поводження.

XS
SM
MD
LG