Доступність посилання

ТОП новини

МЗС Катару: після затримки «Хамас» погодився продовжити звільнення заручників


Домовленість про тимчасове припинення вогню між Ізраїлем і «Хамасом» була досягнута за посередництва Катару, Єгипту та США. Згідно з нею, протягом чотириденної паузи до Сектора Гази доставлятиметься гуманітарна допомога
Домовленість про тимчасове припинення вогню між Ізраїлем і «Хамасом» була досягнута за посередництва Катару, Єгипту та США. Згідно з нею, протягом чотириденної паузи до Сектора Гази доставлятиметься гуманітарна допомога

Палестинське збройне угруповання «Хамас», визнане терористичним у США та Євросоюзі, погодилося продовжити звільнення заручників – про це заявив речник Міністерства закордонних справ Катару Маджед аль-Ансарі 25 листопада.

«Перешкоди для звільнення в’язнів були подолані через катарсько-єгипетські контакти з обома сторонами, і 39 палестинських цивільних буде звільнено сьогодні ввечері, тоді як 13 ізраїльських заручників залишать Газу на додачу до семи іноземців», – заявив він.

За даними аль-Ансарі, серед тих, кого звільнить Ізраїль, 33 неповнолітніх і шестеро жінок. «Хамас» звільнить вісьмох дітей та п’ятьох жінок.

Речник МЗС подякував за посередництво в усуненні перешкод Єгипту та Сполучених Штатів.

Читайте також: Ізраїль викликав послів Іспанії та Бельгії через коментарі щодо Гази

Як цитує AFP, «Хамас» заявив, що «позитивно відповів» на зусилля єгипетських та катарських посередників із організації обміну заручниками.

Збройне угруповання «Хамас», визнане терористичним у США та ЄС, раніше 25 листопада заявило, що вирішило відкласти другий раунд звільнення ізраїльських заручників. Рух звинуватив Ізраїль у порушенні умов припинення вогню.

Натомість представник ізраїльської армії заявив французькому телеканалу BFM, що Ізраїль повністю дотримується умов перемир’я.

Радикальне палестинське угруповання «Хамас», визнане терористичним у США та ЄС, 24 листопада почало передавати ізраїльським військовим заручників, вивезених у Сектор Гази після нападу на південь Ізраїлю 7 жовтня.

Домовленість про тимчасове припинення вогню між Ізраїлем і «Хамасом» була досягнута за посередництва Катару, Єгипту та США. Згідно з нею, протягом чотириденної паузи до Сектора Гази доставлятиметься гуманітарна допомога.

Форум

XS
SM
MD
LG