Доступність посилання

ТОП новини

Сили оборони у районі Крохмального на Харківщині «відійшли на запасні позиції» – речник


У районі села Крохмального на Харківщині Сили оборони «відійшли на запасні позиції, аби зберегти життя бійців», розповів Володимир Фітьо
У районі села Крохмального на Харківщині Сили оборони «відійшли на запасні позиції, аби зберегти життя бійців», розповів Володимир Фітьо

У районі села Крохмального на Харківщині Сили оборони «відійшли на запасні позиції, аби зберегти життя бійців», розповів речник Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо в ефірі телемарафону.

«Крохмальне – це був населений пункт, де проживало 45 осіб до початку широкомасштабної війни. Будемо говорити, це 5 будинків... І ці 5 будинків були зруйновані російським агресором. Відповідно, наша основна мета – вберегти життя українських захисників. Їхні позиції були переміщені на підготовлені до цього часу запасні позиції, де вони зараз тримають оборону, не дають ворогу просуватись далі», – сказав Фітьо.

За його словами, загрози для сусідніх підрозділів це не становить, і «те, що відбулось, – це тимчасове явище». Речник нагадав, що «лінія фронту щоденно зміщується».

Він також зазначив, що Крохмальне у 2022 році було окуповане Росією, населений пункт відбили під час харківського наступу.

«Зараз безпосередньо кількасот метрів, які вони (російські військові – ред.) захопили, ніякого значення не мають», – заявив Фітьо.

Раніше, 12 січня, Фітьо в ефірі Радіо Свобода (проєкт «Свобода.Ранок») повідомив, що на Харківському і Куп’янському напрямках кардинального збільшення угруповання російських військ не спостерігається.

«Ми контролюємо чисельний склад військового угруповання російських військових на Куп’янському напрямку, бачимо їхню кількість на північному кордоні неподалік Харківщини, на Бєлгородщині», – сказав Фітьо.

За його словами, мета російських військ на Харківщині – захопити Синьківку і перейти до наступу на Куп’янськ. Він зазначив, що активні дії на цих напрямках спостерігаються ще від початку жовтня 2023 року.

Форум

XS
SM
MD
LG