Доступність посилання

ТОП новини

Кім Чен Ин заявив, що готовий зустрітися з Трампом втретє


Дональд Трамп (л) та Кім Чен Ин (п) зустрічалися двічі
Дональд Трамп (л) та Кім Чен Ин (п) зустрічалися двічі

Північнокорейський лідер Кім Чен Ин заявив, що готовий провести третій саміт із президентом США Дональдом Трампом.

«Ми будемо терпляче чекати до кінця року, коли США ухвалять сміливе рішення», – цитує Кім Чен Ина північнокорейське державне агентство.

Він звинуватив в провалі його лютневого саміту з Трампом Сполучені Штати. На його думку, висунуті США умови викликають питання про те, чи справді Вашингтон готовий покращити відносини.

Водночас Кім Чен Ин сказав, що його особисті стосунки з Трампом залишаються хорошими і обидва лідери можуть обмінюватися листами в «будь-який час».

Трамп і Кім відкрили саміт у Ханої, обмінявшись теплими словами – відео
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:58 0:00

11 квітня Трамп висловив готовніть до третього саміту з Кім Чен Ином, але заявив, що Вашингтон залишить санкції проти Пхеньяна.

У червні 2018 року президент США провів першу в історії зустріч із головою КНДР. Сторони домовилися про прагнення до «повної денуклеаризації Корейського півострова» в обмін на гарантії безпеки Північної Кореї.

На другому саміті в Ханої 27-28 лютого Дональд Трамп і Кім Чен Ин не дійшли згоди. Білий дім заявив, що представники двох країн продовжать переговори у майбутньому. На прес-конференції за підсумками саміту Трамп заявив, що головною проблемою на переговорах із лідером КНДР стала вимога Північної Кореї повністю зняти санкції з Пхеньяна в обмін на відмову від ядерної зброї, проте Сполучені Штати на це не пішли.

XS
SM
MD
LG