Доступність посилання

ТОП новини

Клімкін: цією пресконференцією Байден показав, що він лідер вільного світу


За словами Клімкіна, важливою буде розмова Байдена з керівниками 27 країн
За словами Клімкіна, важливою буде розмова Байдена з керівниками 27 країн

Колишній міністр закордонних справ України Павло Клімкін вважає, що результатом пресконференції президент США Джо Байден показав себе лідером вільного світу. Про це Клімкін сказав в ефірі програми Радіо Свобода Свобода Live.

«Цією пресконференцією Байден реально показав, що він лідер вільного світу. Чи це добре, чи погано для нього, оскільки багато проблем внутрішніх. І він в цьому теж дуже послідовний», – заявив ексміністр.

«Що мені дуже сподобалося. Якщо Байден щось не може чітко сказати, то не намагається викрутитися, що я як президент не можу вам сказати. Залишає собі простір для маневру і нікому не морочить голову. Це насправді як має поводити себе лідер», – додав Клімкін.

За його словами, важливою буде розмова Байдена з керівниками 27 країн.

«Тому розмова з ЄС сьогодні буде дуже важливою і для нас з точки зору того, про що вони домовляться, як взаємодіяти, яка лінія. Кому вони доручать її розробляти… Від сьогоднішнього цього дійства, коли вони в онлайні будуть говорити, дуже багато залежить щодо рішучості Європи…Так, як на мене, має бути лідерство проявлене – не просто на рівні слів, а на рівні дій», – додав Клімкін.

25 березня відбулася перша пресконференція Байдена на посаді президента США. Хоча він періодично відповідав на запитання журналістів, але повноцінної зустрічі з моменту вступу на посаду з медійниками не мав.

Захід відбувся на 65-й день президентства Байдена, що пізніше, ніж було у його попередників. Попередні президенти збирали перші пресконференції переважно у проміжку від 20 до 40 днів після початку каденції.

Через пандемію до пресконференції було допущено обмежену кількість журналістів – близько 25.

20 січня Джо Байден вступив на посаду президента США, склавши присягу на церемонії інавгурації у Вашингтоні.

XS
SM
MD
LG