Доступність посилання

ТОП новини

Кім Чен Ин наказав посилити карантинні заходи після відмови Північної Кореї від вакцин ООН


Також Кім Чен Ин заявив про потребу в заходах, які б дозволили побороти прояви «аномального клімату»,
Також Кім Чен Ин заявив про потребу в заходах, які б дозволили побороти прояви «аномального клімату»,

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин наказав посилити протиепідемічні заходи та запобігти негативному впливу стихійних лих на економіку країни, заявило державне медіа KCNA.

У промові до Політбюро правлячої комуністичної партії КНДР Кім заявив про потребу в заходах, які б дозволили побороти прояви «аномального клімату», зокрема посухи та повені.

За словами північнокорейського лідера, у пріоритеті має бути «покращення річок, насадження лісів для контролю над ерозії, підтримка роботи дамб та зміцнення берегової лінії від припливів».

Тайфуни минулого року сильно вплинули на посіви, в той час як тижні посухи та сильні мусонні дощі зашкодили їм і цього року.

«Нинішня небезпечна ситуація, пов’язана з глобальною пандемією, яка виходить з-під контролю, вимагає посилення загальнонаціональної протиепідемічної політики», – заявив Кім.

Водночас раніше на цьому тижні ООН заявила, що Північна Корея відхилила пропозицію про майже 3 мільйони вакцин проти COVID-19.

Північна Корея офіційно не визнала жодного випадку COVID-19, але запровадила жорсткі запобіжні заходи та закрила свої кордони, що вплинуло на важливий імпорт із сусіднього Китаю – найближчого союзника Пхеньяну.

Економіка Північної Кореї також сильно постраждала від міжнародних санкцій.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG