Доступність посилання

ТОП новини

Конгрес США погодив виділення 800 мільйонів доларів на безпекову допомогу Україні в 2023-му


Акт про національну оборону на 2023 рік оприлюднили очільники комітетів з питань збройних сил Сенату та Палати представників
Акт про національну оборону на 2023 рік оприлюднили очільники комітетів з питань збройних сил Сенату та Палати представників

Члени Конгресу Сполучених Штатів погодили надання Україні щонайменше 800 мільйонів доларів додаткової безпекової допомоги у 2023 році.

Про це повідомив комітет Сенату з питань збройних сил 6 грудня. Акт про національну оборону на 2023 рік оприлюднили очільники комітетів з питань збройних сил Сенату та Палати представників.

За їхнім роз’ясненням, двопартійна угода щодо акту передбачає, поміж іншого, надання обладнання на заміну тому, яке партнери передають Україні, та навчання українських військових.

Читайте також: «Немає незаповнених чеків» – Кірбі про прозорість використання допомоги США в Україні

«Положення також передбачає виділення 800 мільйонів доларів на такі цілі. Ми зазначаємо, що кошти, виділені для Ініціативи сприяння безпеці Україні цим Актом, є окремими та доповнюють будь-яке додаткове фінансування», – йдеться в повідомленні.

Загалом Сполучені Штати з 2014 року виділили понад 21,8 мільярда доларів на безпекову допомогу Україні та понад 19 мільярдів доларів з початку неспровокованого та жорстокого вторгнення Росії 24 лютого.

XS
SM
MD
LG