Доступність посилання

ТОП новини

«Україна підтримає всі найжорсткіші резолюції» – Корнієнко про реакцію ООН на ядерну зброю в Білорусі


Перший заступник голови Верховної Ради Олександр Корнієнко.
Перший заступник голови Верховної Ради Олександр Корнієнко.

Україна підтримуватиме всі найжорсткіші резолюції Ради безпеки ООН щодо розміщення російської ядерної зброї на території Білорусі, заявив в ефірі «Свобода.Ранок» (проєкт Радіо Свобода) перший заступник голови Верховної Ради Олександр Корнієнко.

«Я думаю, реакція спільноти світової буде продовжуватись, чи вдасться у Радбезі постійним чи непостійним членам це просунути, ми будемо дивитися. Україна підтримуватиме всі найжорсткіші резолюції – це зрозуміло», – сказав Корнієнко.

Він також очікує, що Росія ветуватиме неприйнятні для неї рішення та працюватиме над тим, щоб формулювання в резолюціях ООН були, як висловився політик, «знежирені».

За словами Корнієнка, після виходу Росії з договору про нерозповсюдження ядерної зброї керівництво країни-агресора стане переміщувати ядерні ракети на різні майданчики і продовжувати ядерний шантаж, на який має відреагувати світова спільнота.

31 березня Рада безпеки ООН збереться, щоб обговорити наміри Росії розмістити тактичну ядерну зброю в Білорусі. У порядку денному цей пункт звучить як «загроза міжнародному миру та безпеці».

XS
SM
MD
LG