Доступність посилання

ТОП новини

Кремль не погоджується на умови Байдена для переговорів щодо завершення війни в Україні – Пєсков


Дмитро Пєсков, зокрема, вказав на те, що невизнання Вашингтоном російської окупації частини українських територій «суттєво ускладнює» пошук спільного ґрунту для обговорення
Дмитро Пєсков, зокрема, вказав на те, що невизнання Вашингтоном російської окупації частини українських територій «суттєво ускладнює» пошук спільного ґрунту для обговорення

У Кремлі вважають неприйнятними умови, на яких президент Сполучених Штатів Джо Байден пропонує переговори для завершення війни проти України – про це заявив російському державному агентству «РИА Новости» речник президента Росії Дмитро Пєсков 2 грудня.

«Фактично, що сказав президент Байден: він сказав, що переговори можливі лише після того, як Путін піде з України», – заявив представник Кремля.

За його словами, Москва до цього не готова, відтак «спеціальна військова операція», як у Росії називають повномасштабну війну проти України, буде продовжуватися.

Пєсков, зокрема, вказав на те, що невизнання Вашингтоном російської окупації частини українських територій «суттєво ускладнює» пошук спільного ґрунту для обговорення.

Читайте також: Байден і Макрон пообіцяли притягнути Росію до відповідальності за «широко задокументовані звірства» в Україні

Водночас він додав, що Путін «залишається відкритим для переговорів з усіма».

Раніше президент США Джо Байден заявив, що готовий до переговорів із Путіним, але тільки після консультацій із союзниками по НАТО.

«Є один спосіб покласти край цій війні: це звільнення України. Те, що він (Путін – ред.)робить – огидно. Якщо він шукає спосіб покласти край війні, він цього не зробив», – сказав американський президент.

Він також наголосив, що США «ніколи не проситимуть Україну піти на компроміс» для припинення війни без згоди уряду країни.

XS
SM
MD
LG