Доступність посилання

ТОП новини

У Кремлі відповіли на обіцянку Кадирова вигнати правозахисників із Чечні


23 серпня Рамзан Кадиров, виступаючи перед співробітниками МВС регіону, заявив, що зробить Чечню «забороненою територією» для правозахисників
23 серпня Рамзан Кадиров, виступаючи перед співробітниками МВС регіону, заявив, що зробить Чечню «забороненою територією» для правозахисників

Речник президента Росії Дмитро Пєсков, коментуючи обіцянку голови Чечні Рамзана Кадирова вигнати з регіону правозахисників, заявив, що ці слова «не можуть поширюватися на всіх правозахисників».

«Я не знаю, чи були його слова вирвані з контексту, – заявив Пєсков 24 серпня. – Але я переконаний, що ці слова не можуть поширюватися на всіх правозахисників, які є в нашій країні».

Також речник Володимира Путіна закликав «диференціювати правозахисників», підкресливши, що багато хто з них «виконує важливі функції і користується заслуженою повагою». Їхніх імен він при цьому не назвав.

Рамзан Кадиров, виступаючи перед співробітниками МВС регіону 23 серпня, заявив, що на судові засідання у справі чеченського правозахисника Оюба Тітієва з’їжджається «продажна шантрапа з усього світу». Кадиров назвав правозахисників «терористами й екстремістами» і пообіцяв, що після суду на Тітієвим Чечня стане для них «забороненою територією», тому що «вони заважають мирно жити чеченському народ»". Також він знову назвав Оюба Тітієва «наркоманом».

Читайте також: Російська ЛГБТ-мережа: за рік із Чечні через переслідування виїхали 114 людей

Голову чеченського філії правозахисного центру «Меморіал» Оюба Тітієва судять за звинуваченням у зберіганні наркотиків. Сам він наполягає, що заборонені речовини йому підкинули поліцейські, а влада республіки хоче таким чином позбутися присутності «Меморіалу» в регіоні.

Рада Європи, Європарламент і правозахисні організації також вважають справу Тітієва сфабрикованою і вимагають його негайного звільнення.

XS
SM
MD
LG