Доступність посилання

ТОП новини

Для кримчан, які намагаються уникнути російської мобілізації, відкрили гарячу лінію


Російські військовослужбовці 47-ї мотострілецької дивізії перед відправкою на війну проти України, окупований Севастополь, 27 вересня 2022 року
Російські військовослужбовці 47-ї мотострілецької дивізії перед відправкою на війну проти України, окупований Севастополь, 27 вересня 2022 року

Прокуратура Автономної республіки Крим і Севастополя відкрила «гарячу лінію» для звернень кримчан, які намагаються уникнути мобілізації до російської армії, повідомляє пресслужба відомства.

«Якщо ви отримали повістку з військкомату, вас примусово мобілізували або у вас є відомості про інших примусово мобілізованих осіб – надсилайте інформацію до прокуратури автономії. Для цього функціонує гаряча лінія + 38 (096) 700 1600, у тому числі в месенджерах Telegram, Viber, Whatsapp і Signal. Також інформацію можна надіслати електронною поштою park.zvern@gmail.com та appeal@ark.gp.gov.ua», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Як кримчанам уникнути «могилізації»? Поради експертів

Українська прокуратура рекомендує жителям півострова за можливості «в будь-який спосіб залишити територію Криму, ухилитися від отримання повісток та походів у військкомати».

«Якщо вас примусово мобілізували, саботуйте накази російських військових, не робіть дій, які можуть призвести до жертв серед цивільного населення або руйнування цивільної інфраструктури. Адже, в такому разі, ви відповідатимете за свої дії, як воєнний злочинець, навіть якщо вас мобілізували примусово. За найменшої нагоди здавайтеся в полон Збройним силам України», – повідомила прокуратура АРК та Севастополя.

Читайте також: Через роки окупації, вибухи на об’єктах і мобілізацію в РФ інформація з Криму повністю закрита – Скібіцький

Якщо кримчанин добровільно приєднається до ЗС Росії та візьме участь у війні проти України, його дії будуть кваліфіковані як «злочин проти основ національної безпеки» України, зазначили у відомстві.

Раніше Представництво президента України в АРК опублікувало алгоритм дій для кримчан, яких торкнулася російська мобілізація.

XS
SM
MD
LG