Доступність посилання

ТОП новини

У Курській області РФ після атаки дрона знеструмлені 5 населених пунктів – губернатор


Губернатор Курської області Росії Роман Старовойт заявив, що один із трансформаторів спалахнув
Губернатор Курської області Росії Роман Старовойт заявив, що один із трансформаторів спалахнув

Губернатор Курської області Росії Роман Старовойт заявив, що в Бєловському районі в ніч на 29 вересня безпілотник скинув два вибухові пристрої на підстанцію, внаслідок чого без світла залишилися п’ять населених пунктів.

«Один із трансформаторів спалахнув. Знеструмлено п’ять населених пунктів і лікарню. Пожежні розрахунки виїхали на місце. До відновлення електропостачання візьмуться, як тільки стане безпечно», – написав він.

Російські телеграм-канали публікують відео атаки безпілотників у Курській області.

Міністерство оборони Росії пізніше заявило про нібито 11 збитих безпілотників літакового типу над Курською і Калузькою областями в ніч проти 29 вересня. У російському відомстві звинуватили в ударі українську владу.

Українські посадовці і військові офіційно ситуацію поки не коментували.

Водночас видання «Українська правда» з посиланням на джерела в Службі безпеки України і відповідне відео повідомило, що українські дрони здійснили успішну атаку на електричну підстанцію в Курській області РФ, до якої, зокрема, були підключені важливі російські військові об’єкти.

Як заявили джерела в СБУ, які цитує видання, «завдяки черговій спецоперації Служби безпеки окупанти починають розуміти, що блекаут – не просто іноземне слово, а реальність, яка уже стоїть у них на порозі. Якщо РФ і далі буде обстрілювати наші об’єкти інфраструктури, отримає у відповідь ще більше «бавовни».

26 вересня у Курській області Росії, за словами губернатора, внаслідок атаки безпілотника без світла залишилися сім населених пунктів.

24 вересня в центрі Курська безпілотник атакував адміністративну будівлю. Ймовірно, йдеться про будівлю ФСБ Росії. Також дронами був завданий удару по нафтопереробному заводу. Українські ЗМІ з посиланням на джерела повідомили, що атаку провела військова розвідка України. Офіційно в ГУР це не підтверджували.

Представники влади регіонів Росії, що межують з Україною, а останнім часом і більш віддалених, регулярно звітують про атаки безпілотників. Міністерство оборони Росії вважає дрони українськими. Українське командування не коментує атаки дронів на території Росії.

Форум

XS
SM
MD
LG