Доступність посилання

ТОП новини

На Київщині відкрили тимчасовий міст, що зʼєднав столицю з визволеними містами – ОП


Президент України Володимир Зеленський стоїть на зруйнованому мосту в місті Ірпінь, 4 квітня 2022 року
Президент України Володимир Зеленський стоїть на зруйнованому мосту в місті Ірпінь, 4 квітня 2022 року

На Київщині у селі Романівка відкрили тимчасовий насипний міст, що зʼєднав столицю з визволеними від російської окупації містами – Ірпенем, Бучею, Гостомелем та Ворзелем. Про це повідомив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко.

«Роботи тривали 5 днів і велися цілодобово. Понад 50 людей, більш як 40 одиниць техніки – екскаватори, бульдозери, грейдери, навантажувачі, катки – були залучені до процесу відновлення. Протяжність насипного тимчасового мосту – 245 м, ширина – 9 м. Для його побудови використали понад 9 тисяч тонн насипних матеріалів», – зазначив Тимошенко.

2 квітня Київщина була визволена від російських військ.

5 квітня в агенстві атомобільних доріг «Укравтодор» повідомили, що на відбудову кожного зруйнованого мосту на Київщині потрібно буде 2-3 місяці.

Російське масштабне військове вторгнення в Україну триває від ранку 24 лютого. Російські війська завдають авіаударів по ключових об’єктах військової та цивільної інфраструктури, руйнуючи дороги, мости, житлові будинки, церкви, школи, лікарні, заправки, аеродроми, військові частини, нафтобази.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG