Доступність посилання

ТОП новини

У Слідкомі РФ повідомили обставини вбивства ексдепутата Киви


 Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу за фактом вбивства Іллі Киви у Підмосков’ї
Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу за фактом вбивства Іллі Киви у Підмосков’ї

У Слідчому комітеті Росії підтвердили вбивство колишнього депутата Верховної Ради України Іллі Киви.

У відомстві порушили кримінальну справу за фактом вбивства Киви у Підмосков’ї.

«Увечері на території парку одного з котеджних містечок у селі Супонєво Одинцовського міського округу невідомий зробив у потерпілого постріли з невстановленої зброї. Від поранень чоловік помер на місці. Встановлено особу вбитого – це ексдепутат Верховної Ради України Ілля Кива», – йдеться у повідомленні.

У Слідчому комітеті РФ кажуть, що відпрацьовуються різні версії події.

Раніше низка російських ЗМІ повідомила, що в Московській області виявили тіло Киви. Джерело Радіо Свобода джерело в силових органах повідомило, що ліквідація колишнього депутата Іллі Киви є спецоперацією Служби безпеки України. Офіційно СБУ про це не повідомляла.

Читайте також: СБУ каже, що знешкодила у Києві злочинне угруповання, яким з РФ керував Ілля Кива

15 березня 2022 року Верховна Рада позбавила Іллю Киву мандата народного депутата. Сам він виїхав з України перед початком широкомасштабної військової агресії Росії.

Кива в Україні обвинувачується у державній зраді, пропаганді війни, посяганні на територіальну цілісність, закликах до захоплення державної влади та поширення комуністичної символіки.

Личаківський районний суд Львова 13 листопада цього року ухвалив обвинувальний вирок у справі щодо ексдепутата Іллі Киви. Суд призначив йому покарання у виді позбавлення волі терміном на 14 років з конфіскацією майна за трьома статтями Кримінального кодексу, в тому числі, про державну зраду.

Форум

XS
SM
MD
LG