Доступність посилання

ТОП новини

Латвія закриє пункт на кордоні з Росією, який Москва визначила для в’їзду громадян України


Біля в’їзду може утворитися черга з українців, які бажають потрапити до Росії, переказує міркування чиновників латвійський мовник
Біля в’їзду може утворитися черга з українців, які бажають потрапити до Росії, переказує міркування чиновників латвійський мовник

Влада Латвії з 16 жовтня зупиняє роботу двох прикордонних переходів на кордоні з Росією. Один із них з цієї дати був призначений російським урядом як єдина можлива сухопутна точка для в’їзду в країну для громадян України.

Про такий проєкт рішення міністерства внутрішніх справ країни повідомляє Латвійська суспільна радіокомпанія.

У пропозиції про закриття переходів сказано, що цей крок має відповісти на «зазіхання на незалежність, територіальну цілісність, демократичний устрій» країни.

Біля в’їзду може утворитися черга з українців, які бажають потрапити до Росії, що призвело б до ризику масових заворушень, переказує міркування чиновників латвійський мовник.

Читайте також: МЗС прокоментувало нові обмеження у РФ на в’їзд громадян України через треті країни

З матеріалу радіостанції випливає, що на день до Росії через Балтійські країни та Фінляндію в середньому в’їжджають близько 500 осіб з українським громадянством. Після закриття переходів єдиною точкою в’їзду, дозволеного російським урядом, для них буде московський аеропорт Шереметьєво.

Про зміни в порядку в’їзду до Росії стало відомо 6 жовтня. Російська влада пояснила це міркуваннями «безпеки жителів РФ».

Згідно з ним, українські громадяни зможуть в’їжджати до Росії з третіх держав тільки через аеропорт «Шереметьєво» у Москві та автомобільний пункт пропуску «Лудонка» на кордоні з Латвією.

Форум

XS
SM
MD
LG