Доступність посилання

ТОП новини

У Латвії загасили пожежу на заводі з виробництва дронів


Робота пожежників на гасінні пожежі на заводі з виробництва дронів Edge Autonomy, Марупе, Латвія, 7 лютого 2023 року
Робота пожежників на гасінні пожежі на заводі з виробництва дронів Edge Autonomy, Марупе, Латвія, 7 лютого 2023 року

У латвійському місті Марупе пожежники 8 лютого змогли загасити пожежу на підприємстві з виробництва безпілотних літальних апаратів компанії Edge Autonomy. О 13:30 за місцевим часом (збігається з київським) пожежники закінчили роботу на місці пригоди, повідомили в Державній пожежно-рятувальній службі Латвії.

Виклик на пожежу надійшов 7 лютого близько 15:00. До 19:00 пожежники локалізували поширення полумʼя, а 8 лютого тривали роботи з розбирання конструкцій. Загалом у двоповерховому промисловому будинку вигоріло 600 квадратних метрів, також згоріла розташована поруч продукція на площі 20 квадратних метрів.

До лікарні було доставлено двох постраждалих на пожежі, одній людині допомогу надали на місці події.

Як повідомляла представниця Держполіції Мадара Шершньова, наявна наразі інформація не свідчить про підпал, проте для зʼясування точних причин того, що сталося, порушена кримінальна справа. Заступник директора підприємства Яніс Вілманіс визнав, що пожежа завдала значної шкоди.

Edge Autonomy (раніше UAV Factory) виробляє безпілотні системи, які постачаються майже до 70 країн, у тому числі в Україну. Підприємство було засноване в 2009 році. Його власником є американська компанія Edge Autonomy Holdings.

XS
SM
MD
LG