Доступність посилання

ТОП новини

Кіровоградська область: на виборах в ОТГ перемагає ексдепутат, судимий за вбивство – BBC


Віктор Лозінський під час суду у справі про вбивство Валерія Олійника, грудень 2010 року
Віктор Лозінський під час суду у справі про вбивство Валерія Олійника, грудень 2010 року

Колишній депутат Верховної Ради Віктор Лозінський, якого засудили за вбивство в 2009 році, отримує більшість голосів на виборах голови Підвисоцької об’єднаної територіальної громади. Про це повідомляє BBC з посиланням на місцеву виборчу комісію.

«Лозінський Віктор Олександрович впевнено виграв вибори на посаду керівника Підвисоцької ОТГ Голованівського району Кіровоградської області», – повідомили журналістам у комісії, зазначивши, втім, що оформлення протоколів наразі триває.

Лозінський йшов на вибори як самовисуванець.

Читайте також: Мережа «Опора» оцінила місцеві вибори в Україні як такі, що загалом відповідали законодавству

Віктор Лозінський був народним депутатом 6-го скликання від партії «Батьківщина». Влітку 2009 року проти нього та ще кількох осіб порушили кримінальну справу у зв’язку із загибеллю єгеря Валерія Олійника поблизу селища Голованівськ. Навесні 2011 року суд визнав Лозінського винним у вбивстві і засудив до 15 років позбавлення волі.

Згодом вирок пом’якшили до 14 років, у 2013 році Лозінського звільнили «за станом здоров’я», та згодом суд повернув його до колонії. У 2016 році завдяки «закону Савченко», за яким день у слідчому ізоляторі рахується за два дні ув’язнення, Лозінський вийшов на волю.

В Україні 25 жовтня відбулися місцеві вибори. Українці обирали депутатів місцевих рад, селищних, сільських і міських голів. Явка склала близько 37%.

XS
SM
MD
LG