Доступність посилання

ТОП новини

Лукашенко стверджує, що значна частка ядерної зброї вже в Білорусі


За словами Лукашенка, ядерну зброю в Білорусі охороняють «росіяни і білоруси»
За словами Лукашенка, ядерну зброю в Білорусі охороняють «росіяни і білоруси»

Значна частина російської ядерної зброї, яку планувалося завезти до Білорусі, вже перебуває на території країни – про це Олександр Лукашенко заявив 27 червня під час виступу перед силовиками, повідомляє державне агентство БелТА.

«Поляки та інші вважають, що… «Вагнер» охоронятиме ядерну зброю і так далі. Жодну ядерну зброю «Вагнер» не охоронятиме. Там їх охоронятимуть, і охороняють сьогодні, тому що значна частина ядерної зброї (я не скажу, скільки), більша частина завезена до Білорусі. Дивно, що не вистежили. Охороняють росіяни і білоруси», – сказав голова білоруського режиму.

Читайте також: Посол Пристайко закликає «дуже серйозно» поставитися до російської ядерної зброї в Білорусі

Про плани розмістити тактичну ядерну зброю у Білорусі Путін оголосив у березні 2023 року. Тоді ж він наголосив, що Росія своїми діями не порушить Договір про нерозповсюдження ядерної зброї, оскільки не передасть цю зброю Білорусі, а лише розмістить її під своїм контролем на білоруській території.

Раніше держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що адміністрація президента Джо Байдена уважно стежить за ситуацією після того, як президент Володимир Путін підтвердив 16 червня, що Москва розмістила тактичну ядерну зброю в Білорусі.

XS
SM
MD
LG