Доступність посилання

ТОП новини

Лукашенко назвав український контрнаступ «дезінформацією» та закликав до переговорів 


Олександр Лукашенко також заявив, що українська армія нібито не має потенціалу для контрнаступу
Олександр Лукашенко також заявив, що українська армія нібито не має потенціалу для контрнаступу

Олександр Лукашенко знову закликав Україну вести переговори з Росією на основі «взаємно шанобливого» діалогу. Про це він заявив на засіданні Ради Парламентської асамблеї ОДКБ у Мінську, передає білоруська державна агенція «БелТА».

Лукашенко також заявив, що українська армія нібито не має потенціалу для контрнаступу.

«Треба сказати, найбільша дезінформація – це цей «контрнаступ». Як на мене, ніякого «контрнаступу» немає і бути не може. Один до п’яти на фронті воювати технікою і живою силою – це просто божевілля! Ні, треба підбурювати, потрібно накручувати українців, щоб продовжувати і топити нас у цьому протистоянні. У цьому сьогодні сутність на фронті. Ми це бачимо. Це в нас просто за парканом», – заявив Лукашенко.

Читайте також: Буданов заявив, що депутат Шевченко допомагав розвідці в комунікації з Лукашенком

Лідер білоруського режиму знову закликав Україну до переговорів.

«Перш ніж нас звинувачувати в протистоянні, ескалації цього конфлікту, потрібно повернутися за стіл переговорів. Візьміть не той документ (який був розроблений під час кількох раундів російсько-українських переговорів на початку вторгнення – ред.), новий. Щоб припинити війну», – цитує його «БелТА».

Такі пропозиції Лукашенко вже робив під час виступу з «посланням до народу і парламенту» 31 березня.

13 травня президент Володимир Зеленський заявив, що незабаром буде здійснено «важливі кроки» в рамках контрнаступу Збройних сил України.

XS
SM
MD
LG