Доступність посилання

ТОП новини

Вечірка в  роковини Голодомору: на блогера склали адмінпротокол за порушення правил карантину


Скрін зі сторіз Володимира Остапчука зі святкування дня народження блогера Олександра Заліска
Скрін зі сторіз Володимира Остапчука зі святкування дня народження блогера Олександра Заліска

Поліція склала протокол на організатора вечірки, блогера з Чернівецької області Олександра Заліска за статтею 44-3 (порушення правил карантину щодо людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкція цієї статті передбачає штраф у розмірі від 17 до 34 тисяч гривень, інформує відділ комунікації поліції Львівської області.

За повідомленням поліції, 27 листопада, під час моніторингу соцмереж, правоохоронці виявили інформацію про масове святкування в одному із закладів у центрі Львова і встановили організатора вечірки, це 29-річний мешканець Чернівецької області.

Комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Львівської міськради 29 листопада своїм рішення ухвалила тимчасово зупинити господарську діяльність у Будинку вчених, де 27 листопада у День пам’яті жертв Голодомору українські блогери організували вечірку з елементами еротики. Свій день народження влаштував блогер Олександр Заліско.

Заступник директора Будинку вчених Василь Мастикаш у коментарі Радіо Свобода повідомив, що на вечірці були присутні 40 осіб. Оренду залу замовила приватна підприємиця з Чернівецької області Мар’яна Заліско.

Будинок вчених перебуває у підпорядкуванні Львівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України. Керівниця цієї структури Марія Яцейко зазначила Радіо Свобода, що організатори свята «порушили умови договору щодо морально-етичної складової», що замовники обрали саме 27 листопада.

Окремі блогери, які були присутні на вечірці, у своїх приватних дописах цей захід назвали «голодна туса» і спричинили хвилю обурень у соцмережах.

Блогер Олександр Заліско опублікував на своїй сторінці в Instagram сторіс вибачення перед тими, кого він образив.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG