Доступність посилання

ТОП новини

Макрон назвав президента ЦАР заручником російської «групи Вагнера»


Учасники так званої «групи Вагнера» використовують антифранцузькі настрої в Центральноафриканській Республіці, вважає президент Франції
Учасники так званої «групи Вагнера» використовують антифранцузькі настрої в Центральноафриканській Республіці, вважає президент Франції

Президент Франції Емманюель Макрон заявив, що президент Центральноафриканської Республіки (ЦАР) Фостен-Аршанжа Туадера є «заручником групи Вагнера», яка «захоплює шахти і разом із ними політичну систему» країни. Макрон сказав про це в інтерв’ю газеті Le Journal du Dimanche.

Учасники так званої «групи Вагнера» використовують антифранцузькі настрої в Центральноафриканській Республіці, вважає президент Франції. З ослабленням французького впливу в останні роки в країнах Африки зростає вплив інших країн, особливо Китаю, Росії та Туреччини.

Як повідомляє Міжнародне французьке радіо, в столиці ЦАР Бангі запевняють, що мають справу не з так званою «приватною військовою компанією Вагнера», яку пов’язують із бізнесменом Євгеном Пригожиним, а з російським Міністерством оборони в рамках двостороннього договору, який реалізовується під контролем Ради безпеки ООН.

У Центральноафриканській Республіці минулого тижня при наїзді автомобіля на вибуховий пристрій загинули троє російських інструкторів і двоє місцевих поліцейських. Кілька людей зазнали поранення. Про це повідомила 30 травня агенція AFP з посиланням на урядові джерела.

XS
SM
MD
LG