Доступність посилання

ТОП новини

ЗМІ: Медведчук, ймовірно, став власником нової яхти-«винищувача»


У вересні 2022-го Віктора Медведчука передали Росії в рамках масштабного обміну полоненими.
У вересні 2022-го Віктора Медведчука передали Росії в рамках масштабного обміну полоненими.

Колишній український депутат Віктор Медведчук, ймовірно, став власником нової яхти вартістю 9 млн 627 тисяч доларів. Про це повідомляє «Верстка» з посиланням на митні дані.

Йдеться про швидкісну яхту Pershing 9X італійської компанії Ferretti Group. Її виробник називає «винищувачем». На борту 28-метрового судна є чотири каюти із 8 спальними місцями. Загалом яхта може вмістити до 20 гостей.


Журналісти з’ясували, що судно під назвою Amore Mio спустили на воду у 2023 році та пройшло російську митницю 26 липня. За даними видання, російську митницю вона пройшла 26 липня. Яхта підійшла до російських вод під прапором Палау, при цьому її відправником є компанія Lavel Fzco з ОАЕ.
Одержувачем яхти є АТ «Ренесанс», бенефіціарним власником якого була дружина Медведчука Оксана Марченко (станом на лютий 2021 року).

Читайте також: В «Укрзалізниці» пояснили, чому не націоналізували «золотий вагон» Медведчука, як планували

Кума російського президента Віктора Медведчука, якого обвинувачують у державній зраді та порушенні звичаїв війни, українські правоохоронці затримали в квітні минулого року. У вересні 2022-го його передали Росії в рамках масштабного обміну полоненими.

Активи Медведчука та його дружини Оксани Марченко в Україні заарештовані. Втім, як повідомляють журналісти Bihus.info, низку активів Тараса Козака і Віктора Медведчука «держава недоарештувала»: деякі компанії, попри арешт, встигли вже декілька разів змінити власників.

У червні 2023 року в Росії Медведчук зареєстрував громадську організацію «Другая Украина» і залучає до неї втікачів з України: політичних коментаторів з уже закритих проросійських телеканалів, депутатів місцевих рад від ОПЗЖ і обвинувачених у держзраді і сепаратизмі політтехнологів.

Форум

XS
SM
MD
LG