Доступність посилання

ТОП новини

У Росії заочно засудили прессекретаря Meta до шести років в’язниці – медіа


Захист збирається оскаржити вирок
Захист збирається оскаржити вирок

Російський суд заочно засудив до шести років колонії речника американської корпорації Meta Енді Стоуна. Його визнали винним за статтею про публічне виправдання тероризму, повідомляє російська служба Радіо Свобода посилаючись на російські державні медіа.

Звинувачення вимагало призначити Стоуну максимальне покарання за цією статтею – сім років позбавлення волі. Адвокат просила виправдати прессекретаря компанії. За словами юриста, експертиза встановила, що висловлювання Стоуна не було спрямоване проти російської армії.

Захист збирається оскаржити вирок.

Прессекретаря корпорації Meta, яка володіє соціальними мережами Facebook та Instagram, у Росії оголосило у міжнародний розшук цієї осені.

Після початку повномасштабного військового вторгнення Росії в Україну у березні 2022 року Meta заявила, що змінює свою політику модерації і не блокуватиме «форми політичного самовираження». Про це рішення оголосив Стоун як прессекретар. Як приклад форми «політичного самовираження» Стоун наводив гасла «Смерть російським загарбникам» або «Смерть російським окупантам».

Наприкінці березня 2022 компанія Meta була визнана в Росії екстремістською, її діяльність заборонена. Вона також включена до російського списку організацій, причетних до екстремізму або тероризму, який веде Росфінмоніторинг. Соцмережі Facebook та Instagram були заблоковані невдовзі після початку військового вторгнення Росії до України. Однак російські клієнти продовжують користуватись цими мережами за допомогою VPN.

Форум

XS
SM
MD
LG