Доступність посилання

ТОП новини

Мін’юст Грузії виступає за те, щоб суд над Саакашвілі відбувався у в’язниці, де його утримують


Міністр юстиції Раті Брегадзе пояснює це рішення можливими загрозами безпеці та необхідністю захисту ув’язненого експрезидента
Міністр юстиції Раті Брегадзе пояснює це рішення можливими загрозами безпеці та необхідністю захисту ув’язненого експрезидента

Призначене на 10 листопада судове засідання з однієї зі справ експрезидента Грузії Михайла Саакашвілі, швидше за все, відбудеться у в’язниці №12, де перебуває політик. Про це заявив голова Міністерства юстиції Грузії Раті Брегадзе в інтерв’ю телеканалу «Руставі 2», передає грузинська служба Радіо Свобода.

«Наша рекомендація така, щоб судовий процес був проведений у 12-й пенітенціарній установі… Ми наполегливо рекомендуємо не виводити ув’язненого з 12-ї пенітенціарної установи», – сказав Брегадзе.

У Мін’юсті пояснюють це рішення можливими загрозами безпеці та необхідністю захисту ув’язненого експрезидента.

«Якщо матиме місце певна провокація, хто потім відповість за це і яку кількість сил має застосувати держава? Не можна, щоб усі ресурси були спрямовані на захист однієї людини та запобігання цим постійним провокаціям», – заявив міністр.

Читайте також: Саакашвілі не буде помилуваний – президентка Грузії

Саакашвілі продовжує голодування 38-й у в’язниці на знак протесту, оскільки вважає себе політичним ув’язненим.

Саакашвілі таємно прибув до Грузії 29 вересня. 1 жовтня його було затримано у Тбілісі. Зараз Саакашвілі перебуває у в’язниці в місті Руставі.

У Грузії Саакашвілі фігурує в кількох кримінальних справах. Представники грузинської влади неодноразово заявляли, що затримають його одразу, щойно він перейде кордон. Своє затримання Саакашвілі вважає незаконним, а звинувачення на його адресу сфальшованими. Його лікарі заявляють про погіршення стану політика внаслідок голодування, яке Саакашвілі оголосив 1 жовтня.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG