Доступність посилання

ТОП новини

Міноборони РФ заявило про зрив «спроби київського режиму здійснити прорив» на територію Росії


Міністерство оборони Росії заявило 12 березня, що підрозділи російських Збройних сил спільно з підрозділами прикордонної служби ФСБ зірвали «спробу київського режиму здійснити прорив на прикордонну територію РФ у Бєлгородській та Курській областях».

Як ідеться в заяві, близько третьої години ранку (це друга ночі за Києвом –ред.) українські підрозділи з бронетехнікою спробували вдертися на територію РФ у районах населених пунктів Одноробівка, Нехотіївка та Сподарюшине Бєлгородської області.

«Крім того, з 8:00 до 8:25 відбито чотири атаки українських диверсійно-розвідувальних груп, які намагалися прорватися на прикордонну територію в районі населеного пункту Тьоткіне Курської області. Зазнавши значних втрат, противник відкинутий», – стверджує міністерство оборони РФ.

Раніше 12 березня представники Легіону «Свобода Росії», «Російського добровольчого корпусу» (РДК) та «Сибірського батальйону» заявили про проведення спільної військової операції на територіях Курської та Бєлгородської областей.

«Раніше ми говорили, що повалити злочинний диктаторський режим у РФ мирно не вийде. Його можна усунути лише зі зброєю в руках. Цієї ночі ми почали виконання обіцянки. Тривають запеклі бої на території РФ», – йдеться у повідомленні «Сибірського батальйону».

Представники цих добровольчих підрозділів твердять, що взяли під контроль село Лозова Рудка Бєлгородської області та проводять операцію у селищі Тьоткіне Курської області.

«Вони діють у складі сил безпеки і оборони, допомагаючи звільняти Україну від російських загарбників. Але це громадяни РФ, і у себе вдома вони мають право робити все, що вважають за потрібне, – в даній ситуації захищати свої громадянські права і звільняти свою країну від російської путінської диктатури», – розповів в ефірі Радіо Свобода (програма Свобода.Ранок) представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов.

Під час війни неможливо оперативно перевірити інформацію, яку розповсюджують навіть офіційні представники сторін конфлікту.

«Російський добровольчий корпус» – збройне формування, яке воює на боці України, але складається, як стверджується, виключно з російських громадян. Згідно з заявами бійців РДК, їхня мета – «звільнення своєї землі від путінського режиму». У Росії РДК визнаний терористичною організацією.

Форум

XS
SM
MD
LG