Доступність посилання

ТОП новини

У Міноборони розповіли, як планують покращити систему закупівель для ЗСУ


Міноборони планує запровадити у військових частинах посаду закупівельника
Міноборони планує запровадити у військових частинах посаду закупівельника

Міністерство оборони України планує запровадити у військових частинах посаду закупівельника та створити в агенціях із закупівель Наглядові ради. Про це заявив 5 квітня заступник Міністра оборони Дмитро Кліменков під час Форуму військових закупівель, інформує пресслужба відомства.

«До цього часу у військових частинах не було спеціально навчених людей, які б професійно займалися саме закупівлями. Тепер ми плануємо усунути цю прогалину. Для цього ми побудували ефективну співпрацю зі Збройними силами України, зокрема з Генштабом та Силами логістики ЗСУ», – Кліменков.

Ці кроки планують запровадити в рамках реформи системи закупівель Міноборони. Раніше оборонне відомство передало функцію закупівельника двом агенціям: «Державному оператору тилу» та «Агенції оборонних закупівель».

У лютому 2024 року Міністерство оборони України повідомляло, що запроваджує нову систему закупівель продуктів для ЗСУ відповідно до стандартів НАТО, аби усунути корупційні ризики.

9 травня 2023 року прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Кабінет міністрів змінює підходи до оборонних закупівель. За його словами, оборонні закупівлі будуть розділені на дві групи. До першої входять зброя, техніка, інші товари оборонного призначення – інформація про них залишиться закритою. Друга група – це, зокрема, продукти харчування.

Форум

XS
SM
MD
LG