Доступність посилання

ТОП новини

Україна і Данія підписали меморандум про співпрацю щодо оборонних закупівель – Міноборони


У межах меморандуму країни домовились про обмін досвідом та співпрацю у сфері закупівель озброєння на зовнішніх ринках
У межах меморандуму країни домовились про обмін досвідом та співпрацю у сфері закупівель озброєння на зовнішніх ринках

Агенція оборонних закупівель Міністерства оборони України та Організація закупівель і логістики Міноборони Данії (DALO) підписали меморандум про співпрацю в оборонних закупівлях, повідомляє пресслужба Міноборони.

«Це ще один важливий крок у поглибленні нашої співпраці у постачанні Збройним силам України сучасного озброєння та військової техніки», – наголосив заступник міністра оборони України Дмитро Кліменков.

У межах меморандуму країни домовились про обмін досвідом та співпрацю у сфері закупівель озброєння на зовнішніх ринках.

«Ми переконані, що посилення взаємодії з Організацією закупівель і логістики Міністерства оборони Данії сприятиме укладанню нових контрактів та модернізації наших Збройних сил», – зазначила директорка Агенції оборонних закупівель Марина Безрукова.

У травні минулого року міністр оборони Олексій Резніков повідомив, що закупівлі озброєння та військової техніки для Збройних сил України переходять на модель держав-членів НАТО і здійснюватимуться Агенцією оборонних закупівель.

9 травня 2023 року прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Кабінет міністрів змінює підходи до оборонних закупівель. За його словами, оборонні закупівлі будуть розділені на дві групи. До першої входять зброя, техніка, інші товари оборонного призначення – інформація про них залишиться закритою. Друга група – це, зокрема, продукти харчування.

Форум

XS
SM
MD
LG