Доступність посилання

ТОП новини

МЗС Росії відреагувало на розслідування про Мішкіна-«Петрова»


«Олександр Петров» (праворуч) та «Руслан Боширов» (ліворуч) на камерах спостереження в Солсбері, Британія, 3 березня 2018 року
«Олександр Петров» (праворуч) та «Руслан Боширов» (ліворуч) на камерах спостереження в Солсбері, Британія, 3 березня 2018 року

Речниця Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова відмовилася коментувати російському виданню The Insider розслідування, яке встановило справжнє ім’я «Олександра Петрова», підозрюваного в отруєнні колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля.

«Що тут коментувати? Коментувати потрібно доказову базу – її немає», – сказала Захарова.

Читайте також: Олександр «Лікар Смерть» Мішкін – другий агент ГРУ у справі отруєння Скрипалів – Bellingcat

8 жовтня міжнародна група розслідувачів Bellingcat та журналісти російського видання The Insider повідомили, що справжнє ім’я «Олександра Петрова» – Олександр Мішкін. Дослідники стверджують, що він – військовий лікар у ГРУ.

Влада Великої Британії вважає, що за спробою отруєння колишнього агента ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії нервово-паралітичною речовиною «Новачок» у березні цього року стоїть Москва.

У скоєнні нападу британська поліція підозрює двох росіян з іменами «Руслан Боширов» та «Олександр Петров». Британська влада заявляє, що це співробітники російської розвідки. Ці чоловіки виступили в ефірі підконтрольного Кремлю телеканалу RT і заперечували причетність до інциденту, а також зв’язок із російською розвідкою.

Водночас, за даними розслідувачів, «Боширов» є полковником Головного розвідувального управління Росії Анатолієм Чепігою.

XS
SM
MD
LG