Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб: на Херсонщині та Запоріжжі чоловікам, які отримали російські паспорти, вручають повістки


Про яку кількість людей йдеться, невідомо. Фото ілюстративне
Про яку кількість людей йдеться, невідомо. Фото ілюстративне

В Запорізькій та Херсонській областях чоловікам призовного віку, що відмовились від громадянства України та отримали російські паспорти, окупаційна влада розпочала вручення повісток про мобілізацію, повідомляє у фейсбуці Генеральний штаб ЗСУ.

Про яку кількість людей йдеться, невідомо.

«Військовослужбовці російських окупаційних військ продовжують чинити протиправні дії стосовно цивільного населення та займаються мародерством. Так, за наявною інформацією, в Мелітополі, так звані «кадирівці» захопили дилерський склад сільськогосподарської техніки та намагаються розпродати майно», – додають у штабі.

Перевірити ці дані з інших джерел наразі неможливо.

21 вересня президент Росії Володимир Путін оголосив проведення у країні часткової мобілізації і підписав відповідний указ.

Міністр оборони Сергій Шойгу заявляв, що в рамках «часткової мобілізації» планують призвати 300 тисяч осіб, проте «Нова газета. Європа» з посиланням на джерело в адміністрації президента повідомила, що насправді засекречений пункт президентського указу дозволяє призвати до мільйона людей. У Кремлі це заперечили.

Перед цим проєкту Радіо Свобода «Новини Приазовʼя» начальник Херсонської обласної військової адміністрації Ярослав Янушевич повідомив, що на окупованій частині Херсонської області посилився процес примусової російської паспортизації.

XS
SM
MD
LG