Доступність посилання

ТОП новини

У МОЗ сформували базу потреб 242 лікарень, які боротимуться з коронавірусом – Степанов


За словами міністра, нині медичні заклади України найбільше потребують засобів індивідуального захисту, зокрема костюмів і респіраторів
За словами міністра, нині медичні заклади України найбільше потребують засобів індивідуального захисту, зокрема костюмів і респіраторів

Міністерство охорони здоров’я оцінило потреби в обладнанні, препаратах, а також засобах індивідуального захисту всіх 242 лікарень, які боротимуться з коронавірусом в Україні, і склало базу цих потреб, заявив очільник МОЗ Максим Степанов в ефірі телеканалу «1+1».

«Це було перше завдання, яке переді мною поставив, зокрема, президент: щоб я проаналізував ситуацію із забезпеченням лікарів. Сьогодні я провів нараду, і вже створена загальна по Україні база всіх 242 лікарень, призначених для боротьби з коронавірусом: усі потреби, все, що в них є зараз, коли і що їм треба постачати», – сказав міністр охорони здоров’я.

За його словами, нині медичні заклади України найбільше потребують засобів індивідуального захисту, зокрема костюмів і респіраторів.

«Це все потрібно в сотнях тисяч одиниць. Ми працюємо над цим, регулярно отримуємо поставки й одразу розсилаємо все по регіонах», – сказав міністр.

Степанов додав, що у найближчі дні захист лікарів «будуть нарощувати».

МОЗ наприкінці березня визначив перелік із 240 медичних закладів для госпіталізації пацієнтів з COVID-19. Це – лікарні першої хвилі, які першими прийматимуть пацієнтів з коронавірусом, повідомило 29 березня Міністерство охорони здоров'я.

У відомстві прогнозують пік захворюваності на COVID-19 в Україні з 14-15 квітня.

За даними Центру громадського здоров’я, станом на 10:00 5 квітня в Україні підтвердили 1251 випадок захворювання на COVID-19, померли 32 людини, 25 – одужали.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG