Доступність посилання

ТОП новини

Речник МВС про обшуки в юриста, що захищає Антоненка: не коментую, але «це звичайна річ»


Про те, що в Маслова, юриста, що входить до групи захисту підозрюваного в справі про вбивство Шеремета Андрія Антоненка (на фото), відбуваються обшуки, вранці 4 березня повідомив адвокат Масі Найєм
Про те, що в Маслова, юриста, що входить до групи захисту підозрюваного в справі про вбивство Шеремета Андрія Антоненка (на фото), відбуваються обшуки, вранці 4 березня повідомив адвокат Масі Найєм

Речник Міністерства внутрішніх справ України Артем Шевченко відмовився коментувати інформацію про обшуки в юриста Леоніда Маслова, що входить до групи захисту підозрюваного в справі про вбивство Шеремета Андрія Антоненка (Riffmaster).

«Нічого не можу сказати, крім того, що обшук – це така звичайна слідча дія, яка постійно проводиться в розслідуванні всіх кримінальних проваджень, а в цьому кримінальному провадженні і поготів, оскільки воно у нас розслідується вже четвертий рік. Тому обшуки – це звичайна річ. Детально мене не уповноважували розповсюджувати інформацію про той факт, про який ви питаєте», – сказав Шевченко в коментарі Радіо Свобода.

«Поліція веде досудове розслідування, в рамках якого постійно, щоденно проводиться комплекс різних слідчих дій, слідчо-розшукових дій, і вони тривають, позаяк досудове розслідування не завершене», – додав він.

Про те, що в Маслова відбуваються обшуки, вранці 4 березня повідомив адвокат Масі Найєм. За його словами, обшук проводять на підставі ухвали Печерського районного суду Києва на клопотання слідчого «у зв’язку із тим, що нібито він заходив в аккаунт Андрія Антоненка і міг видалити інформацію». Найєм заявив, що «це неправда, і це легко перевірити».

Він також додав, що Маслов постійно висвітлював інформацію у справі Антоненка і критикував очільника МВС Арсена Авакова.

На сторінці Free Riff у фейсбуці оприлюднена копія ухвали суду.

Від моменту затримання 12 грудня минулого року фігуранти справи про вбивство журналіста Павла Шеремета Андрій Антоненко та Юлія Кузьменко перебувають під вартою, а ще одна підозрювана – Яна Дугарь – під нічним домашнім арештом. Наприкінці січня генпрокурор Руслан Рябошапка заявив, що слідству у цій справі не вистачає доказів для того, аби передати до суду обвинувальний акт, а президент Володимир Зеленський застеріг, що якщо слідчі помилилися, то мусять «як мінімум, вибачитись».

Журналіст «Української правди» Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля в центрі Києва. Нині серед підозрюваних у причетності до його вбивства – сержант Сил спеціальних операцій Андрій Антоненко (Riffmaster), військовий медик Яна Дугарь та волонтер Юлія Кузьменко. За даними МВС, також подружжя Грищенків – Інна та Владислав – «становлять оперативний інтерес для слідства у справі Шеремета».

XS
SM
MD
LG