Доступність посилання

ТОП новини

Поліція заявляє, що розсекречує понад 500 негласних слідчих дій у справі Шеремета


Один із підозрюваних у справі – Андрій Антоненко, 5 лютого Печерський райсуд Києва продовжив його арешт до 4 квітня
Один із підозрюваних у справі – Андрій Антоненко, 5 лютого Печерський райсуд Києва продовжив його арешт до 4 квітня

Національна поліція України повідомляє про процес розсекречення матеріалів негласних слідчих (розшукових) дій, що триває у справі щодо вбивства журналіста Павла Шеремета, а також про проведення 32 судових експертиз. Як повідомляє пресслужба поліції, про це 26 лютого сказали представники групи слідчих, які здійснюють досудове розслідування.

Водночас у поліції скаржаться, що підозрювані у справі «відмовляють органу досудового розслідування в участі у таких слідчих діях».

«Насамперед йдеться про відмову Яни Дугарь від дачі показів у ході допиту як підозрюваної і проведення низки експертиз: почеркознавчої, судово-психіатричної», – заявили в поліції.

Також, як йдеться в повідомленні, Андрій Антоненко відмовився від проведення слідчого експерименту та надання показань під час допиту, а Юлія Кузьменко – від проходження судово-медичної та габітоскопічної експертиз, а і Антоненко, і Кузьменко відмовилися від одночасного допиту.

Слідчі кажуть, що всі троє підозрюваних відмовилися від проходження перевірки на поліграфі, хоча раніше Дугарь брала участь у такому дослідженні, ініційованому стороною захисту, а Кузьменко давала згоду на його проведення.

Від моменту затримання 12 грудня минулого року фігуранти справи про вбивство журналіста Павла Шеремета Андрій Антоненко та Юлія Кузьменко перебувають під вартою, а ще одна підозрювана – Яна Дугарь – під нічним домашнім арештом. Наприкінці січня генпрокурор Руслан Рябошапка заявив, що слідству у цій справі не вистачає доказів для того, аби передати до суду обвинувальний акт, а президент Володимир Зеленський застеріг, що якщо слідчі помилилися, то мусять «як мінімум, вибачитись».

Журналіст «Української правди» Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля в центрі Києва. Нині серед підозрюваних у причетності до його вбивства – сержант Сил спеціальних операцій Андрій Антоненко (Riffmaster), військовий медик Яна Дугарь та волонтер Юлія Кузьменко. За даними МВС, також подружжя Грищенків – Інна та Владислав – «становлять оперативний інтерес для слідства у справі Шеремета».

XS
SM
MD
LG