Доступність посилання

ТОП новини

МВС Сербії заявило про затримання політика через атаку біля монастиря в Косово


У вересні Мілан Радойчич подав у відставку з посади віцепрезидента «Сербського списку» – найбільшої партії косовських сербів, яку підтримує Белград
У вересні Мілан Радойчич подав у відставку з посади віцепрезидента «Сербського списку» – найбільшої партії косовських сербів, яку підтримує Белград

Міністерство внутрішніх справ Сербії 3 жовтня повідомило, що поліція затримала експосадовця головної політичної партії етнічних сербів у Косово. Про це повідомляє балканська служба Радіо Свобода.

Донедавна заступник голови лідера косовської партії «Сербський список» Мілан Радойчич зізнався в організації та участі в подіях, які спровокували сутички з косовською поліцією біля православного монастиря в Косово наприкінці вересня.

Читайте також: США засудило сутичку на півночі Косова, внаслідок якої загинув поліцейський

Президент Сербії Александар Вучич, який заперечував заяви про причетність Белграда до зіткнень, заявив 27 вересня, що сербська влада допитає Радойчича щодо цього. Косово звинувачує етнічного сербського політика в організації та участі в нападі на монастир, у результаті якого загинули четверо людей.

За заявою адвоката Радойчича 29 вересня, він взяв на себе відповідальність за організацію та напад у селі Банська на півночі Косова. У листі, який зачитав адвокат, політик стверджує, що приїхав до Банської, аби «чинити опір» косовській владі та «захищати» сербський народ.

Того ж дня Радойчич подав у відставку з посади віцепрезидента «Сербського списку» – найбільшої партії косовських сербів, яку підтримує Белград.

Читайте також: Суд у Сербії присудив ексгенералу СБУ Наумову рік ув’язення за відмивання грошей (фото)

Прокуратура Косова повідомила 25 вересня, що виявила тіло четвертого учасника нападу приблизно в 1,5 кілометрах від монастиря, де днем раніше перебували близько 30 нападників, одягнених у спеціальну або військову форму, які могли мати зв’язок з православним монастирським комплексом у селі Банська.

Влада Косова напередодні заявила, що поліція відновила контроль над територією навколо сербського православного монастиря Баньська на заселеній переважно сербами півночі країни після напруженого протистояння в ході нападу уночі озброєної групи осіб, що призвело до загибелі поліцейського.

Форум

XS
SM
MD
LG