Доступність посилання

ТОП новини

МЗС України відкидає заяви Сійярто про втручання Києва у справи Угорщини


Раніше Петер Сійярто заявив, посилаючись на цей коментар Маркі-Зая, що Київ та угорська опозиція «вже погодилися»
Раніше Петер Сійярто заявив, посилаючись на цей коментар Маркі-Зая, що Київ та угорська опозиція «вже погодилися»

Міністерство закордонних справ України прокоментувало слова голови угорського МЗС Петера Сійярто про нібито втручання Києва у внутрішні справи Угорщини. За заявою речника МЗС Олега Ніколенка, Україна не має таких намірів.

«Аморально спекулювати на горі українців задля отримання політичних дивідендів напередодні парламентських виборів. Ми не втручалися і не будемо втручатися у внутрішні справи Угорщини. Оцінку діям угорських політиків зрештою дадуть угорський народ та історія», – заявив Ніколенко.

Представник МЗС закликав Будапешт відмовитися від зближення з Росією і усвідомити, що «без миру та безпеки в Україні не буде миру та безпеки в Угорщині».

«Відмова прем’єр-міністра Орбана надавати повну підтримку Україні сьогодні – це не запобігання втягуванню Угорщини у війну, а навпаки – запрошення Росії до подальшої агресії вглиб території Європи», – стверджує він.

Раніше сьогодні Петер Сійярто прокоментував допис головного опонента голови угорського уряду Віктора Орбана – Петера Маркі-Зая. Маркі-Зай раніше висловив підтримку Україні та її президенту Володимиру Зеленському.

Читайте також: «Чекати, коли Росія застосує хімічну зброю?» – Зеленський виступив проти «підвішених» санкцій щодо РФ

Як повідомляє «Європейська правда», у своєму зверненні Сійярто заявив, посилаючись на цей коментар Маркі-Зая, що Київ та угорська опозиція «вже погодилися» і що подібні заяви нібито втягують Угорщину у війну з Росією.

3 квітня в Угорщині відбудуться парламентські вибори. Після 12 років безперервного правління чинний прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан (партія «Фідес») протистоятиме Петеру Маркі-Зай, кандидату від об’єднаної опозиції.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG