Доступність посилання

ТОП новини

Найзапекліші бої тривають за Бахмут і Мар’їнку – Генштаб


Українські військові у Бахмуті, 12 квітня 2023 року
Українські військові у Бахмуті, 12 квітня 2023 року

Російські війська завдали 11 авіаційних ударів і понад 20 разів обстріляли з реактивних систем залпового вогню українські позиції та населені пункти, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України у вечірньому зведенні 13 квітня.

За даними штабу, російські сили не відмовляються від планів з окупації українських територій, попри значні втрати, і продовжують зосереджувати наступальні дії на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках.

Читайте також: Україну відвідав начальник штабу армії Франції – Залужний розповів йому про потреби ЗСУ

«Найзапекліші бої тривають за Бахмут та Мар’їнку. Протягом доби, завдяки злагодженості дій підрозділів сил оборони та стійкості наших воїнів, було відбито близько 20 атак противника», – йдеться в повідомленні.

Зокрема, на Бахмутському напрямку тривають важкі бої за Бахмут, російські війська атакували село Предтечине, проте безуспішно, додає штаб.

«На Мар’їнському напрямку протягом доби наші захисники відбили численні ворожі атаки в районі Мар’їнки Донецької області. В той же час, ворожих обстрілів зазнали Невельське, Красногорівка, Мар’їнка, Побєда та Новомихайлівка», – повідомляє командування.

Читайте також: Генштаб про втрати РФ у районі Бахмута: 4500 осіб лише за два тижні

За зведенням, у окремих населених пунктах окупованого Троїцького району Луганської області російські загарбники посилюють контррозвідувальний режим через побоювання витоку інформації щодо дислокації їхніх підрозділів:

«Збільшилась кількість патрулів. Під час обходу помешкань, у людей відбираються мобільні телефони. Введено заборону щодо залишення населених пунктів».

Генштаб звітує про три авіаційних удари по місцях зосередження російського особового складу та військової техніки окупантів, а також удари ракетних військ і артилерії по двох пунктах управління, двох районах зосередження живої сили, озброєння та військової техніки військ РФ.

XS
SM
MD
LG