Доступність посилання

ТОП новини

NYT: «Відстають від графіка» – чиновники адміністрації США про український наступ


Український танк поблизу Бахмута, червень 2023 року
Український танк поблизу Бахмута, червень 2023 року

Чиновники з адміністрації Джо Байдена на умовах анонімності висловлюють занепокоєння тим, що прогрес на першому етапі українського наступу дуже повільний, пише видання The New York Times.

«Вони відстають від графіка», – прокоментував підсумки перших двох тижнів наступу високопосадовець адміністрації президента США.

Співрозмовник видання в Пентагоні також визнав повільніший, ніж хотілося б, темп наступу. При цьому він додав, що з огляду на укріплену лінію оборони росіян це не стало несподіванкою, і закликав не робити якісь загальні висновки на першому етапі.

Співрозмовники телеканалу CNN 22 червня також висловили думку, що початковий етап українського контрнаступу поки що «не виправдовує очікувань» країн Заходу, а російські військові виявилися компетентнішими, ніж передбачалося.

Українська влада та командування визнають, що війська просуваються повільніше, ніж очікувалося, але наголошують, що впевнені в успіху наступу. Президент України Володимир Зеленський наголосив, що наступ – «це не голлівудський фільм», оскільки «на карту поставлено життя людей».

26 червня українські військові повідомили про звільнення села Рівнопіль, розташованого поблизу кордону Донецької та Запорізької областей. Це вже девʼятий населений пункт, звільнений після початку наступу в червні 2023 року.

XS
SM
MD
LG