Доступність посилання

ТОП новини

МОН про новий навчальний рік: буде три формати


До початку навчання всі обласні військові адмінінстрації мають визначити придатні форми навчання для своєї області, враховуючи безпекові обставини
До початку навчання всі обласні військові адмінінстрації мають визначити придатні форми навчання для своєї області, враховуючи безпекові обставини

Міністерство освіти і науки повідомило, що цього року навчальний процес буде організований у трьох форматах: очному, дистанційному і змішаному.

До початку навчання всі обласні військові адмінінстрації мають визначити придатні форми навчання для своєї області, враховуючи безпекові обставини.

У МОН повідомили, що з лютого 2022 року було облаштовано приблизно 68% укриттів для шкіл, садочків, ВНЗ і профтехів. У садочках це 67% захисних споруд, у школах – 75%, а у профтехах і ВНЗ – 85%.

«У регіонах, де очне навчання організувати неможливо, ми шукаємо інші можливості. Для онлайн-освіти вчителі вже отримали майже 96 тисяч ноутбуків, а школярі – приблизно 36 тисяч девайсів. Нині працює 60 цифрових освітніх центрів, які обладнані всім необхідним для навчання та дозвілля. Діти можуть там проводити вільний час, навчатися або спілкуватися з однолітками. Ми очікуємо, що до кінця 2023 відкриється ще 100 таких центрів, учні отримають ще 40 тисяч гаджетів та 1600 Wi-Fi роутерів в укриття», – йдеться в повідомленні.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив про запровадження нової форми навчання у вибраних дистанційних школах в кожній області.

«Учні, які перебувають за кордоном, вивчатимуть український компонент шкільної програми. Він займатиме 6-8 годин на тиждень. Решту предметів вони зможуть опанувати в школах країн, де наразі проживають. Цю частину навчання їм зарахують автоматично», – написав Шмигаль у телеграмі.

Він додав, що близько мільйона дітей зараз перебувають за межами України.

Наприкінці липня Кабінет міністрів затвердив постанову про початок нового навчального року в Україні. Освітній процес стартує 1 вересня 2023 року і триватиме до 28 червня 2024 року, повідомила пресслужба уряду.

XS
SM
MD
LG