Доступність посилання

ТОП новини

Нацгвардія затримала чоловіка, якого розшукує СБУ, і 9 ймовірно причетних до збройних угруповань – заява


За даними Нацгвардії, затримання відбулося протягом минулого тижня
За даними Нацгвардії, затримання відбулося протягом минулого тижня

Національна гвардія 8 вересня заявляє про затримання чоловіка, якого розшукує Служба безпеки України за підозрою у фінансуванні тероризму, та дев’ятьох підозрюваних у причетності до незаконних збройних угруповань.

«На одному з блокпостів, що у околиць Маріуполя, військові НГУ затримали чоловіка, який знаходиться у розшуку працівниками Служби безпеки України за частиною 2 статті 258-5 Кримінального кодексу України – «фінансування тероризму». Громадянина було передано співробітникам Мангушського відділення поліції Головного упралвіння Національної поліції України», – йдеться в заяві Нацгвардії.

Читайте також: Вишинський заявляє, що повернеться в Україну на суд

Пресслужба військового формування не уточнює, коли саме затримали розшукуваного. Всього, за її даними, протягом минулого тижня нацгвардійці затримали близько 20 людей на блокпостах поблизу Маріуполя, Волновахи та Благодатного.

Крім того, у повідомленні йдеться про затримання дев’ятьох осіб – шести чоловіків і трьох жінок, які підозрюються в причетності до незаконних збройних угруповань.

«За цей термін гвардійцями також було вилучено близько 25 грам речовини зеленого кольору схожої на канабіс та 10 міліграм наркотичної речовини, ймовірно «опіум», – звітують у Нацгвардії.

У серпні 2019 року Служба безпеки України заявила про затримання двох жінок, підозрбваних у передачі розвідувальних даних про підрозділи, задіяні в операції Об’єднаних сил, бойовикам угруповання «ЛНР».

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За оцінками ООН, станом на 31 грудня 2018 року, унаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули від 12 тисяч 800 до 13 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG