Доступність посилання

ТОП новини

Учасники маршу «Ні капітуляції» в Києві прийшли до Офісу президента


Учасники маршу на майдані Незалежності
Учасники маршу на майдані Незалежності

Учасники київського маршу «Ні капітуляції» 14 жовтня, на День захисника України, спершу зібралися на віче на майдані Незалежності. Після нього вони вирушили до будівлі Офісу президента.

Активісти обклеїли стіни будівлі фотографіями загиблих учасників бойових дій на Донбасі та розмалювали плитку перед нею написами «Росія – окупант».

Також на стінах Офісу президента з’явилися наліпки з текстом «Богдана у відставку» та «Імпічмент Коломойському», які стосується голови Офісу президента Андрія Богдана та олігарха Ігоря Коломойського. Крім того, серед гасел мітингарів звучали вимоги й відставки президента України Володимира Зеленського.

Читайте також: Зеленський має зрозуміти, в яку пастку веде себе й Україну – експерти про «формулу Штайнмаєра (огляд преси)​

Учасники маршу, серед яких були ветерани бойових дій та громадські активісти, скандували «Банду геть», «Богдан – чорт», «Одна єдина соборна Україна» та «Ні капітуляції».

Серед вимог протестувальників – заборона запровадження особливого статусу для окупованих регіонів Донбасу, заборона амністії для бойовиків угруповань «ДНР» і «ЛНР» та відмова від відведення український військ від лінії розмежування.

Після завершення акції учасники маршу розійшлися.

Поліція Києва раніше 14 жовтня повідомляла, що масові акції в столиці відбуваються без порушень порядку.

Війна з Росією – як захищається Україна?
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:25:08 0:00

XS
SM
MD
LG